Gyakori kérdések

1. Regisztráció

Igen. A táborba való regisztráció nem azt jelenti, hogy befizeted a táborban való tartózkodás díját, ez a díj a Vándortáborban való részvétel költségeit fedezi (szervezésénél járó költségek, a tábori infrastruktúra felépítése {melyeket a délutáni programok alatt te is használsz majd} stb.), és minden résztvevőnek ki kell fizetnie.

Igen. Hiszen részt veszel a Vándortábor programjaiban. Ha nem választol ki olyan kirándulást, amelyekhez nem kell buszra szállni, akkor nem kell túradíjat fizetned (ezt csak a helyszínen lehet kifizetni), de a táborba való regisztrációt ki kell töltsd, valamint a regisztrációs díjat ki kell fizesd.

A kifizetés pillanatában érvényes nevezési díjat kell kifizetni. Fontos megjegyezni, hogy a regisztrációs adatlap kitöltése utána az adataid a rendszerben maradnak, de a regisztráció akkor lesz teljes és érvényes amikor a regisztrációs díjat kifizeted. Mindig az kifizetés pillanatában aktuális regisztrációs díjat kell átutalnod, ezért nem érdemes a kifizetést halogatnod.
A lépcsős kifizetésről és díjakról itt olvashattok:
https://www.ekevandortabor.ro/hirek/regisztracio-reszvetel-aknasugatag

Előregisztrációnál, nem lehet, csak kártyás kifizetéssel fizetni.
Helyszínen lehet készpénzel fizetni, a helyszíni nevezési díjat, ennek az összegéről itt lehet olvasni:
https://www.ekevandortabor.ro/hirek/regisztracio-reszvetel-aknasugatag

Nem, nem lehet csak román lejben fizetni, de mivel kártyás kifizetéssel kell fizetni ezért ez nem probléma. Ajánljuk, hogy olyan bankkártyát használjanak a kifizetéshez, amelynek a legjobbak az átváltási feltételei.

Nem, nem lehet, csak kártyás kifizetéssel.

A helyszínen meg szeretnénk oldani a kártyás fizetést is és készpénzben is lehet majd fizetni. Készpénzes fizetésnél csak lejt fogadunk el.

A többgyerekes családok (3 vagy annál több gyerek) esetében igényelhető családi kedvezmény, ennek értelmében két fizető gyerek fölött a többi gyereknek ingyenes a részvétel. Nagyon fontos, hogy a családtagok egy felhasználóval regisztráljanak, mert a rendszer csak ebben az esetben tudja kiszámolni a kedvezményt.

Nem kotelező saját bankkártyával fizetni, egy barátunk/rokonunk bankkártyával is tudunk fizetni. A rendszer szempontjából ez nem lényeges.

Egy bankkártyával lehet több személy után is fizetni, legyenek azok családtagok, barátok, tagtársak.

2. Túradíj, túrákra való regisztráció

Az utazási költségeket nem lehet előre kiszámolni mivel ezek nagyban függnek az aktuális üzemanyagáraktól, a busz/mikrobusz méretétől stb. Ezek mind olyan paraméterek melyek nagyon kiszámíthatatlanná teszik a költségeket. A túrákra való előregisztráció révén kapunk egy jó becslést arról, hogy egy-egy túrára mekkora az érdeklődés, s ez alapján határozzuk meg hogy 1-1 túrára mekkora és hány buszt indítunk majd. A túradíjat csak a helyszíni regisztrációkor lehet majd kifizetni.

Segít megbecsülni a túrákra való érdeklődést, s ez alapján számoljuk ki, hogy összesen hány és mekkora buszokra van szükségünk a Vándortábor ideje alatt.

Főként a nehéz túrák esetén a résztvevők száma korlátozott. Természetesen a buszok befogadóképessége is befolyásolja, hogy egy-egy túrán mekkora maximális létszámot tudunk előírni. Ha a helyszíni regisztráció esetén azt tapasztalja hogy az ön álltal kiszemelt túrára már betelt a résztvevők száma, kollégáink ajánlanak majd hasonló jellegű túrát, estleg egy másik túranapot, amikor még arra a túrára vannak üres helyek. 

A választásban igyekeztünk segíteni. Minden túrát besoroltunk nehézségi színt alapján, könnyű közepes és nehéz túrákat különítve el. Ezzel körülbelül egy 1-től 5-ig terjedő skálán rangsoroltuk a túrákat (1-könnyű, 3-közepes, 5- nehéz). Termesztésen, hogy kinek mi a nehéz, az nagyon egyéni, ez a besorolás nem ezt takarja. Nagyon jó paraméter még a táv, a szintemelkedés és szintereszkedés is. Ezen kívül sokszor a terepviszonyok is nehezíthetik a túrát (sziklás, köves szakaszok). Általánosságában azt ajánljuk, hogy ha bizonytalan abban, hogy milyen nehézségű túrát tud végigcsinálni, akkor becsülje túl a túrák nehézségét, így olyan nehéz túrát választ melyet biztonsággal végig tud csinálni. Azt is fontos szem előtt tartani, hogy ritkán szoktunk három egymást követő nap folyamatosan túrázni, valamint az utazás is megterhelő lehet. Azért ahhoz, hogy kellemes túraélményben legyen mindennap részünk ne vállaljuk túl magunkat a túrák nehézségét illetőleg.

A túrák becsűlt díjait Június 12-e után tudjuk megállapítani mikor is a következő találkozónk lesz a buszos vállalattal. A díjakat feltüntetjük a honlapon és a regisztrációs felületen is. Hozzávetőleges lesz ez is, de igyekszünk minél pontosabban megbecsülni az árakat. Ettől függetlenűl a túradíjat csak a helyszínen lehet majd kifizetni.

3. Parkolás

Természetesen. Közvetlenül a sátortábor mellet lesz lehetőség, egy erre kijelölt területen tudsz majd parkolni.

A parkolási díjak a következők:

  • 40 lej(3 100 Ft) a tábor teljes idejére.
  • 15 lej(1 200 Ft) napijegy.

Azoknak is biztosítunk parkolási lehetőséget, akik nem tartózkodnak állandó jelleggel a táborban. Számukra egy külön területen biztosítunk parkolási lehetőségeket, napi parkolási díj fejében.

4.  Gyerekprogramok

A gyerekért 100%-ban a szüleik/kísérőjük felel. Nem tudunk sem egész napos, sem időszakos gyerekfelügyeletet biztosítani.

A gyerekért 100%-ban a szüleik/kísérőjük felel. Csak szülői felügyelettel vagy kísérővel vehetnek rész a gyerekek a túrákon, és a biztonságukért ők felelnek.

5.  Megközelíthetőség

A táborba való eljutást mindenkinek egyénileg kell megoldania, a táborba való szállítással nem foglalkozunk. Ajánljuk, hogy keressék fel a helyi túrázó egyesületeket, a külhoni tagszervezeteit az EKÉ-nek, hátha indítanak buszjáratot a Vándortáborba.

Aknasugatagra nincs vonatjárat. Legközelebb Nagybányára lehet eljutni vonattal, s innen autóbusszal juthatnak el a faluba.

6. Infrastruktúra

Természetesen igen. Kialakítunk majd mosdásra és zuhanyzásra alkalmas területeket a táborban. Ennek vízellátását mi biztosítjuk. Fontos megjegyezni, hogy ez nem ivóvíz minőségű lesz, fogyasztásra nem alkalmas.

Lesz elektromos áram a tábor területén, és lesznek áramelosztó egységgel is. Természetesen ezek csak a kis fogyasztású eszközök feltöltését tudják majd ellátni (fejlámpa, telefon). Mivel az áramforrás korlátozott lesz, ezért ajánljuk, hogy a biztonság kedvéért hozzanak magukkal külső aksit/ powerbank-et is.

A tábor területén lesz térerő. Arra viszont felhívjuk minden résztvevő figyelmét, hogy bizonyos túrákon az ukrán határ közelségi miatt a telefon átállhat az ukrán hálózatra. A kellemetlenségek elkerülése végett állítsák be a telefonjaikat manuális hálózatválasztásra.

A tábor területén nem tudunk biztosítani ételtárolási lehetőséget.

7. Étkezés

Idén is lesz napi menü, amiből lehet majd választani. A tavalyi táborhoz hasonlóan ki lesz függesztve minden napra, hogy milyen menüből lehet választani, és ezt előre meg kell rendelni és ki kell fizetni.

A tábor területén szigorúan tilos tüzet gyújtani (leszámítva majd az egy, nagy közös tábortüzet a tábor végén). Kempinggázzal viszont lehet/szabad ételt melegíteni, de ekkor is fokozottan figyeljünk arra, hogy ne gyújtsuk be a növényzetet, felügyeljük a lángot.

A tábor területén lesz büfé. Itt tudnak majd ivóvizet is venni. Ezen kívül a faluban több, jól felszerelt üzlet is van, ahonnan tudnak majd vizet, és ételt is venni.

A vándortáborban csak húsos, és húsmentes menü közül választhatnak majd. Ha ezek az ételek nem felelnek meg valamilyen oknál fogva önöknek, a faluban is lehet főtt ételt venni. Van két pizzéria, ahol ehetnek: “Restaurant SweetHome” és a “Pizzeria Ely”.