25. Lovastúra

1. útvonal: gyalog a táborból a sztánai lovastanyáig, innen lóháton a Varjúvár érintésével vissza Sztána központjáig. 2. útvonal: lóháton Sztána központjától a Varjúvár érintésével a sztánai lovastanyáig, innen gyalog vissza a táborba.

12 km

3 óra

lovastúra

részletek

25. Lovastúra

Túra részletei

Útvonal: 1. útvonal: gyalog a táborból a sztánai lovastanyáig, innen lóháton a Varjúvár érintésével vissza Sztána központjáig. 2. útvonal: lóháton Sztána központjától a Varjúvár érintésével a sztánai lovastanyáig, innen gyalog vissza a táborba.

Indulás: 8:00 / 11:30

Minősítés: lovastúra

Távolság: 12 km

Menetidő: 3 óra

Létszámkorlát: 24 fő

Túradíj: 150 lej/fő

Napok: szerda, csütörtök, péntek

Túravezetők

Mihaela-De-Martin
Mihaela de Martin
Veres-Zsofi
Veres Zsófia

Térkép/magassággörbe:

Galéria

Lovastúra Sztána környékén

Leírás

25. Lovastúra

Lovas túra Sztánán és környékén (napi 2 alkalommal, max. 2×12 fő részére/nap)

Útvonal:
1. útvonal (indulás reggel 8 órakor): gyalog a táborból a sztánai lovastanyáig, innen lóháton a Varjúvár érintésével vissza Sztána központjáig
2. útvonal (indulás fél 12-kor): lóháton Sztána központjától a Varjúvár érintésével a sztánai lovastanyáig, innen gyalog vissza a táborba
Kinek ajánlott: kezdőknek/tapasztalattal rendelkezőknek, felnőtteknek/12 évnél nagyobb gyerekeknek
Távolság: gyalog: kb. 3 km, lóháton: 9 km
Menetidő:
 gyalog: 1 óra, lóháton: kb. 2 óra
Ára: 150 lej/fő

A túra során közelebb kerülhetünk a lovakhoz, ugyanakkor megismerhetjük Sztánát és környékét, amely lóháton még szebbnek tűnik. Megtapasztalhatjuk egy ló szeretetét, kiérdemelhetjük bizalmát és belekóstolhatunk a lovas élet szépségeibe. E felejthetetlen élményt nyújtó túrát felnőtteknek és gyerekeknek, kezdőknek és már tapasztalt lovasoknak egyaránt ajánljuk. A lóháton eltöltött idő: kb. 2 óra. Kevésnek tűnhet ez az időtartam, de a tapasztalat szerint kifejezetten fárasztó a 2 órányi lovaglás.

Tudnivalók:

  • Igény esetén naponta két alkalommal indul a túra, ami azt jelenti, hogy egy nap akár 24 személy is kipróbálhatja a lovaglás szépségeit. A túra indul mind a három túranapon (augusztus 2., 3. és 4.).
  • Tekintettel arra, hogy a lovas túrán lesznek már tapasztalt lovasok, de olyanok is, akik akár először ülnek lóra, külön fogjuk választani a kezdő és a némi tapasztalattal rendelkező táborozókat. Javasoljuk, hogy azok, akik eddig már két vagy három jármódban is próbára tették magukat (lépés, ügetés, vágta), a tapasztaltabb turnusba jelentkezzenek. Szeretettel várjuk a kezdő, de a lovaglás iránt annál inkább érdeklődő jelentkezőket is, akik próbára szeretnék tenni magukat.
  • A túrán részt lehet venni különlegesebb lovasfelszerelés hiányában is. A sisakot biztosítják a túra szervezői. Fontos hosszú nadrágban, fedett cipőben jönni, és egy hosszabb zokniban, amit majd a nadrágra kell felhúzni. Legyen nálunk egy kisebb hátizsák, amelybe belefér egy fél liter víz, egy esőköpeny és az időjárásnak megfelelően vékonyabb vagy vastagabb öltözet. Ajánlott vinni naptejet is, mert a ló a lovassal a hátán nem biztos, hogy képes elbújni a tűző nap elől.
  • Akinek allergiája van, annak ajánljuk, hogy vigyen magával allergia elleni gyógyszert, hiszen az istállóban lesz kutya, macska, ló, no meg kint leszünk a mezőn stb.
  • A túrán való részvételre nincs korhatár, mindezen által ajánlott a jó fizikai erőnlét, hiszen egy lovas túra nem feltétlenül könnyebb, mint egy gyalogtúra.
  • A túrán mindenki saját felelősségére vehet részt, ezért a túrára való bejelentkezéskor egy nyilatkozatot szükséges aláírni (18 év alatti résztvevők esetén a szülő írja alá a nyilatkozatot).

Szeretettel várunk minden jelentkezőt, egyetlen egy dolgot biztosíthatunk, mégpedig azt, hogy e túra után még jobb hangulatban veszünk részt a tábor további programjain.

 

A leírást készítette: Veres Zsófia

További túrák