33. Gyerekfoglalkozások (10-14 éveseknek)

Túravezetők

[acf_views view-id=”812″ name=”Tura szervezok view”]

Leírás

Az EKE Vándortáborában ízelítőt nyújtunk az Outward Bound Románia tevékenységeiből, amelyre korosztálytól függően lehet jelentkezni.

A 10 – 14 év közötti gyerekeknek ajánlott programunk:

Vízi tevékenység:
Tutajépítés: gömbfából, kötelekből és hordókból kell tutajt építeni, amelyet azután az OB Központban levő tavon ki is lehet próbálni. A sikeres tutajon akár több száz métert is evezhet a feladatot sikeresen megoldó csapat. Egy tutajt 6-8 személy épít és próbál ki.

Mászótevékenységek:
A Központ közelében természetes sziklán lehet kipróbálni a sziklamászást. Ezen kívül a Központban működő kötélkertünkben a következő tevékenységeken lehet részt venni annak, aki bevállalja ezt a programcsomagot: rekeszmászás, tiroli. A rekeszmászás keretében két gyerek együtt épít tornyot rekeszekből, úgy hogy maguk alatt emelik a sörösrekeszekből felrakott építményt. A két gyereket az oktatóink biztonsági eszközök segítségével biztosítják.
A tiroli kötélhídhoz a csapat egy része felhúzza az éppen lecsúszásra készülő társukat a kakasülőhoz, ahonnan majd egy 50 méteres csúszás következik egy kifeszített sodronyon. (Horváth-Kovács Ádám – Outward Bound Románia)

Túrainfók

Útvonal: Tábor – Outward Bound Ifjúsági Központ és környéke

Minősítés: [3] Közepes

Távolság: 2 km

Menetidő: 5 óra

Szintkülönbség: 

Táv busszal: 

Túradíj: 40

Napok: 40

Térkép

Túrafotók